Η ιστορία της ORA ξεκινά πολύ πριν τη δημιουργία της ίδιας της Ζυθοποιίας. Το 1978, ο Κώστας Αντωνακόπουλος συμμετείχε στην οικογενειακή καλλιέργεια κριθαριού στα Κριθαράκια Αχαΐας. Η πρώτη του σοδειά, όμως, απορρίφθηκε από μια βιομηχανία μπύρας – ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή του για πάντα. Αυτή η ατυχία στάθηκε η αφορμή για να ακολουθήσει τον αδελφό του, Γιώργο, στη Γερμανία, όπου οι δυο τους δούλεψαν σε ζυθεστιατόρια και γνωρίστηκαν εκ των έσω με τη ζυθοποίηση. «Σιγά‑σιγά μας έγινε μεράκι και όραμα» έλεγε ο ίδιος – και το 2012, σε ένα οικογενειακό τραπέζι, αποφάσισαν να φέρουν αυτό το μεράκι στην Ελλάδα.
Έτσι, ιδρύθηκε η Πατραϊκή Ζυθοποιία και στις στις 23 Μαΐου 2014, το όραμα ( εξού και το ORA), υλοποιήθηκε με την πρώτη ζυθοποιίηση της Pilsner, εν ονόματι Διώνη που δημιούργησε ο Κώστας Αντωνακόπουλος. Η Διώνη έγινε αμέσως σήμα κατατεθέν: ως η πρώτη μικροζυθοποιία της Πάτρας, απέσπασε βραβείο καλύτερης κυκλοφορίας και κέρδισε αμέσως τις καρδιές όσων εκτιμούσαν τη φρέσκια και απαστερίωτη μπύρα. Καθώς οι παραγγελίες αυξάνονταν, το 2020 αποφασίσαμε να επεκταθούμε: η Διώνη έγινε ORA, σηματοδοτώντας την εισαγωγή νέων ετικετών – Weiss, IPA, Stout και Patrinella (Smoky Lager) – όλες με την ίδια δέσμευση στην απαστερίωτη, αφιλτράριστη και μακράς ωρίμανσης προσέγγιση.
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη ζύμωση, στις 25 Μαΐου 2024, η οικογένεια βίωσε μια βαθιά απώλεια με τον θάνατο του Κώστα Αντωνακόπουλου. Η κόρη του, Ευανθία, παρέλαβε τη σκυτάλη, δεσμευόμενη να συνεχίσει με όραμα και σεβασμό όλες τις αρχές της οικογενειακής παράδοσης. Σήμερα, η ORA Beer – Πατραϊκή Ζυθοποιία είναι ό,τι οραματίστηκε ο Κώστας: μια ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία που πρεσβεύει ποιότητα, παράδοση και σταθερή δέσμευση στην craft φιλοσοφία. Κάθε γουλιά ORA μεταφέρει την αυθεντικότητα, τη φρεσκάδα και το μεράκι που ξεκίνησε από μια απλή καλλιέργεια κριθαριού και κατέληξε να απαντά στην καρδιά της Ελληνικής microbrew σκηνής.

